潮流焦點

拉麵都可以食得招積啲

Sep 26, 2017Comments off

加咗黑松露醬嘅叉燒拉麵,號稱為世界第一碗米芝蓮星級拉麵,再加個流心蛋,另外再來一小碗燒肉粒飯,大滿足。 ​​​​

騎住戰牛去旅行

Jul 25, 2017Comments off

跑車,唔一定要極速狂奔先開心,在山路上輕鬆馳騁,享受下湖光山色,都係人生一樂也。

睇住食日本料理

Jul 19, 2017Comments off

近年流行的Omakase,除了讓食客可品嗜不同季節的新鮮食材之外,加上大廚的介紹及即場製作,對喜歡壽司及刺身的朋友而言,也就更能夠體會日本料理的精髓。

改善Tesla作線性輸出

Jul 05, 2017Comments off

電動車起步直接敏銳,優點是加速強勁,不過缺點同樣由太敏銳的加速引起。

全新A8於Spider-Man電影露面

Jun 13, 2017Comments off

新一代A8在正式亮相前,已率先在Marvel最新電影《蜘蛛俠》露面,首映日期為6月28日,在洛杉磯上演。

香港車展周五揭幕

May 19, 2017Comments off

第一屆香港車展在5月26-28日, 喺香港會議展覽中心HALL3揭幕, 作為香港車迷, 點可以唔去撐場!

女車手楊嘉怡評價Jaguar F-Pace車廂

May 16, 2017Comments off

女士需要怎樣的車廂設計?如果是女車手又會如何評價車廂的設計?

豐田大玩80年代年輕人感覺

May 09, 2017Comments off

一定要迎合年輕人口味,正是豐田為全新跨界小車C-HR定下的策略,其中一個宣傳方案,是找來代表作品是《北斗神拳》的漫畫家原哲夫。

姜文傑試駕 – Jaguar XE vs E30 3 Series...

May 06, 2017Comments off

藝人姜文杰同Automomo一齊試車,感受一下英國設計及製造嘅Jaguar XE,到底可以在姜文杰嘅內心激起幾多漣漪 . . .

男人追求的浪漫

Apr 07, 2017Comments off

除了車,音樂都是男人的浪漫。聽聽姜文杰如何追求男人的浪漫。

error: Protected Content