Mercedes-Benz

全面升級 Mercedes-Benz C 200 Sedan

Aug 08, 2018No Comments

由 facelift 之後的 S-Class 及新一代 CLS,來到今次的 C 200,意味着平治已經進入輕混能的新世代。

Mercedes-Benz eCitaro

平治首款量產電動巴士—eCitaro

Aug 06, 2018No Comments

平治首款量產電動巴士eCitaro將在9月於德國IAA商用車展上登場,新車屬於城市巴士規格。

可能係最快的 SUV Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+...

Jul 27, 2018No Comments

論輸出,佢,唔是最強最惡,但鬥快,暫時嚟講,連現役 570hp 的 Cayenne Turbo S 都要行埋一邊。

全新 C-Class 在港推出

Jul 06, 2018Comments off

全新 C-Class 已經抵港,標準配備LED High Performance 頭燈,車廂設計崇尚純粹主義,而且首次可附加選配 MULTIBEAM LED 頭燈。

新力量 Mercedes-Benz CLS 450 4MATIC

Jun 29, 2018No Comments

外形斯文得嚟唔會過於business formal,型得嚟唔會太casual,快得嚟又唔算癲,喺平治車系之中,CLS就最能展現呢份灑脫的smart casual。

爆肌男神 Mercedes-Benz GLE 400 Coupé

Jun 14, 2018No Comments

估唔到標準版GLE Coupé只係比450少咗把洪亮的排氣聲,但加速力一啲都唔輸蝕。

Mercedes-Benz CLS 450 4MATIC

全新平治CLS抵港開售

May 26, 2018No Comments

全新第三代平治CLS在港開售,率先登場的是CLS 450 4MATIC,售價由$899,000起。

實用型的中度高性能 Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC...

May 11, 2018No Comments

由兩公升L4換成三公升V6的GLC,變化是否只在賬面的數字?

全新面貌 Mercedes me Store

May 02, 2018Comments off

星嘜士多都要facelift,而且搬過隔離更大的位置,以新面貌及新菜單示人。

平治A-Class房車北京車展現真身

Apr 26, 2018Comments off

專為中國市場而設嘅A-Class L Saloon,軸距加長咗6cm,達到2,729 mm,由北京合資車廠生產,預期6月推出市場。

error: Protected Content