Volkswagen

長測報告 Volkswagen Polo 230 TSI

Mar 25, 2019No Comments

德國 Volkswagen 一直都係堅貼地的歐洲車,至於今次長測的 Polo Sport,除了車價貼地之外,熨貼程度亦跟 Golf 相差無幾。

大力細食 Volkswagen T6 Transporter BiTurbo...

Mar 08, 2019No Comments

想揾部高載量、大扭力,但又要慳油的揾食車,其實除了日系商用車之外,還有其他選擇的。 

Video│長測報告 Volkswagen Tiguan Allspace7...

Feb 20, 2019No Comments

加長了軸距的Tiguan,加設了第三排座位,成為以實用為主的7人SUV。

辣招減辣 Volkswagen Golf GTI Classic

Jan 11, 2019No Comments

對於追求高性能的駕駛人,只要唔是嗰種廿四小時全天候咬牙切齒最後一秒先踩迫力的操控方式,呢部車價稍作下調的 Classic 版 Golf GTI 係幾吸引的。

90%

集強跑房

有火 Volkswagen Arteon 2.0 TSI 4MOTION R-Line...

Nov 21, 2018Comments off

呢隻色,加埋跑車的線條,揸出街,無可能唔望多兩眼。

VW I.D. BUZZ CARGO

VW I.D. BUZZ CARGO現身漢諾威商用車展...

Nov 16, 2018No Comments

VW在今屆漢諾威商用車展上發布了一系列零排放的商用車。

ABT Sportsline型格VW T6 大包圍

Oct 30, 2018Comments off

ABT港澳總代理TP (Technik Performance Ltd.) 特別為Volkswagen T6 Transporter及Multivan用家帶來特別限量版車身配件。

慳家七人車 Volkswagen Touran 280 TSI Luxury...

Sep 11, 2018No Comments

講包裝,可能暫時仲會輸畀日本MPV,但講到操控及慳油,Touran就一啲都唔輸蝕。

愈來愈似哥爾夫 Volkswagen Polo 230 TSI...

Aug 11, 2018No Comments

無論體型、設備及調校都跟 Golf 的距離愈拉愈近,問題是,三個汽缸到底夠唔夠照。

齊裝抵玩 Volkswagen Sharan 280 TSI Team

Aug 04, 2018No Comments

如果你以為Team版設備好齋,1.4公升引擎又無乜力,咁就錯了。

error: Protected Content